Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Inspiration och gör det själv i fokus på mässan för ditt hem

På torsdag är det dags att få svar på alla dina frågor kring renovering, husköp, värmepannor och bostadsrätter. Nordens största boendemässa Hem, villa & bostadsrätt på Stockholmsmässan pågår 12-15 oktober och här kan besökarna förvänta sig mängder med inspiration, nya aktiviteter och en stor bredd av utställande företag. Ett stort fokus ligger som vanligt på kunskap och rådgivning.

Gör det själv är en stor trend inom interiör, inredning och design. Årets stora nyhet på Hem, villa & bostadsrätt är profilernas egna torg, kallat Gör det själv-torget. Besökarna kan här välja att bygga fem olika föremål tillsammans med Björn Christiernsson, Isabelle McAllister, Linda Schilén, Per ”Pirre” Starrin och Marcus ”Mackan” Nylén. På Gör det själv-torget finns även betonggjutning och Powertool Bar där du får lära dig hur man använder elverktyg på rätt sätt.

– Besökarna har chans att ställa frågor direkt till oss på plats i Powertool Bar. Här ska man ska få komma fram och lära sig om verktygen och hur man får respekt för dem. Det ska vara roligt att jobba med elverktyg, säger Marcus ”Mackan” Nylén.

– På mässan kommer jag förutom att bygga träpallar med besökarna även att visa hur man gjuter betongföremål för hemmet, föreläsa och förmodligen svara på hundratals både kluriga och lätta frågor från besökarna, vilket alltid är lika kul! berättar Björn Christiernsson.

Återkommande aktiviteter är Rådgivningen där både profiler och utställare, experter inom sina områden, finns tillgängliga för handfasta tips, Bostadsrättens dag, en heldag i bostadsrättens tecken, och Barnens Snickarstig där barnen får leka hantverkare.

Nya aktiviteter och utställningar inkluderar M3 SmartWorld, ett uppbyggt smart hem med framtidens tekniska lösningar som underlättar vardagen, Drömtorget, en utställning med skisser och modeller av arkitektritade drömhus, och Färgfestival, en yta dedikerad färg där besökare kan ta del av de senaste färgtrenderna, få tips om färgsättning från trendgurun Stefan Nilsson och tävla med sin egen färg. Ett fullspäckat program på såväl Inspirations- som Kunskapsscenen knyter ihop säcken och ger besökarna ett brett utbud för den som söker inspiration, kunskap eller rådgivning.

– Skriv ner de saker som du antingen har problem med hemma eller som du vill veta mer om, sök sedan svaren på mässan. Den samlade kompetensen här i form av utställare och profiler är svårslagen, säger Björn Christiernsson.

För mer information besök www.stockholm.hemochvilla.se eller kontakta: 
Göran Ekberg, projektchef Hem, villa & bostadsrätt 
goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06