Vi hjälper dig att lyckas med ditt event

På Stockholmsmässan finns allt du behöver för att lyckas med ditt arrangemang. Vi erbjuder ett team av engagerade, drivna och kreativa projektledare, monterdesigners och tekniker med lång vana från stora och små event. Vi har skickliga grafiska formgivare, och använder den senaste tekniken för tryckta eller interaktiva presentationer. Vi är stolta över våra förstklassiga kockar och över att vår restauratör ansvarar för självaste Nobelmiddagen.

 • Stockholmsmässan

  Audiovisuell media

  Höj besökarnas upplevelse av ditt event. Vi har teknik för alla tillfällen.

  Basen i alla våra konferenslokaler, och som ingår i lokalhyran, är att du kan koppla in en egen dator i lokalen och du och din presentation syns och hörs. Därutöver kan du bygga på efter dina önskemål. Vill du ha mer teatralisk känsla och göra rummet mer spännande med ljus och dekor eller ha underhållning som kräver specifik ljussättning, trådlösa mikrofoner och monitorsystem? Vi har många smarta och effektiva lösningar som säkerställer ett lyckat event.

 • Stockholmsmässans wifi

  Utmärkt digital infrastruktur

  På Stockholmsmässan är ett starkt WIFI-nätverk för 10 000 samtidiga användare garanterat i alla delar av anläggningen. För närvarande (2019) finns det 460 accesspunkter och en bandbredd på 10 Gbit. Vi använder Cisco Systems och nuvarande band är 2,4 GHz och 5 GHz.

   
 • Grafisk produktion

  Grafisk produktion

  Det är detaljerna som gör det.

  På vår grafiska enhet flödar kreativiteten. Inga uppdrag är för små och inga idéer för stora. Vi kan leverera allt från printade tapeter, frigolitloggor och golvdekaler till vepor, vinyltexter och canvastavlor.

 • Hotell i vår närhet

  I Stockholm finns många bekväma boendemöjligheter. Det finns ungefär 30 000 hotellrum i staden och 248 av dem finns i vårt eget fyrstjärniga hotell som ligger väg i vägg med Stockholmsmässan.

  Stockholm har ett stort utbud av boendemöjligheter för dig som tillfälligt besöker huvudstaden. I vår omedelbara närhet finns över 600 hotellrum inom bekvämt räckhåll. Från Stockholmsmässan tar det 10 minuter med pendeltåget till Stockholm Central där det inom gångavstånd finns ytterligare cirka 7 000 hotellrum.

  Vårt eget hotell - Scandic Talk
  Vårt eget hotell ligger bokstavligt talat vägg i vägg med Stockholmsmässan och kan erbjuda 248 moderna och rökfria rum med totalt 496 bäddar. Här har du tillgång till allt du behöver för ditt besök, inklusive en restaurang med buffé- och à la carte-meny samt en inbjudande lobbybar. Dessutom har vi en Skybar på 19:e våningen med en imponerande utsikt där du kan koppla av efter dagen. Hotellet är självklart anpassad för funktionshindrade och har både garage och en minibutik.

 • Ljussättning

  Ljussättning

  Med ett bra ljus kan du skapa den sinnesstämning som du vill ha på ditt event. Du kan också förstärka en upplevelse och ett varumärke. Ljuset spelar en avgörande roll för eventet eller kongressens slutliga intryck. Skillnaden mellan att finnas och att synas avgörs till stor del genom ljussättningen.

  Vi är måna om att tillgodose dina behov och önskemål och vi erbjuder både färdiga paketlösningar och skräddarsydd belysningsdesign. Oavsett om det gäller ljussättning för en middag, ett konferensrum eller en utställning så har vi en lösning som passar just dig.

 • Mat och dryck i världsklass

  Mat och dryck i världsklass

  Hos oss kan du vara säker på att bli serverad mat och dryck av högsta klass i våra tio olika restauranger. Med stor rutin och skicklighet serverar vi tiotusentals gäster samtidigt under våra stora kongresser. Vi kan dessutom stoltsera med att vår restauratör ansvarar för Sveriges mest prestigefulla måltid - Nobelmiddagen i Stockholms stadshus.

  Bankett, à la carte eller fast food. På Stockholmsmässan har du möjlighet att äta just den mat du önskar - på det sätt du önskar. Och vet du inte riktigt hur - så gör vi det! Här kan du ställa till med exklusiv fest eller bjuda på catering i din monter för några specifikt utvalda. Du kan känna dig trygg i vår kapacitet i att ta hand om många gäster samtidigt.

  Eget konditori
  Vår restauratör Mässrestauranger är ett familjeföretag i tredje generationen som förutom att ratta 10 restauranger och extracaféer unde rde stora mässorna, också driver eget konditori och har gett ut en egen bakbok.

  Inte nog med att du bjuds på hembakt under din vistelse, Mässrestauranger serverar bara ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och te, använder endast kravmärkt mjölk och är noga med att använda närproducerad mat i så stor utsträckning som möjligt.

  Sedan en tid tillbaka är hela verksamheten för mat och dryck Svanenmärkt. Det engångsmaterial som används är två tredjedelar återvinningsbart och komposterbart. Matrester, brännbart avfall och plast separeras var för sig.

  Kort sagt, vi är lika flitiga som våra bin - som numera bor i fem orange lådor uppe på vårt tak. Bina ger oss många kilo garanterat närproducerad honung varje år och hjälper vårt närområde att bevara sin biologiska mångfald.

  Läs mer om Mat och dryck här

 • Monterdesign

  Monterlösningar

  Med en egen designavdelning och efter åratal av monterbyggande så har vi utvecklat tre grundkoncept för monterlösningar som fungerar för alla typer av event och beställare; Small meetings, Big meetings och Creative meetings. Genom att kombinera montern med grafisk produktion, ljussättning och audiovisuell media lovar vi att skapa en upplevelse som kommer att leva kvar.

 • Stockholmsmässans pressrum

  Press

  Stockholmsmässan ger dig möjlighet att använda dig av en presservice i världsklass. Vi har flera års erfarenhet av att arbeta med media i samband med mässor och kongresser och tar varje år emot drygt 7 000 medierepresentanter till cirka 25 evenemang.

  Med vår erfarenhet kan vi hjälpa till att öka möjligheterna för att ditt event syns i media. Vi har även tillgång till statistik och uppföljning av mediearbetet efter genomförandet. Kontakta din projektledare eller Stockholmsmässans pressansvariga för mer information.

  press@stockholmsmassan.se

 • Vakter

  Säkerhet

  Stockholmsmässan erbjuder den grundtrygghet och de säkerhetsfunktioner du kan förvänta dig av en mötesarrangör i världsklass.

  Vi har omfattande rutiner och kontroller när det gäller bland annat brand och utrymning. Vi är även vana att arrangera stora evenemang med förhöjd säkerhet, exempelvis inom näringsliv och politik på internationell toppnivå.

  Stockholmsmässan har ett omfattande samarbete med SÄPO och Securitas både när det gäller planering och genomförande. Detta för att fastställa realistiska hotbilder och erbjuda synlig säkerhet genom uniformerad personal på plats.

  Kontakta säkerhetsansvarig på Stockholmsmässan, tel. 08-749 41 00, om du vill diskutera säkerhetsdetaljer kring ditt event.

 • Värdar och värdinnor

  Värdar och värdinnor

  Vi har lång erfarenhet av att förse både svenska och internationella kunder med värdar coh värdinnor i samband med både små och stora, mässor, kongresser och konferenser.

  Vår personal har alla genomgått vår interna serviceutbildning. Allt för att kunna leverera en service i världsklass. De har stor kunskap om vår anläggning och bred erfarenhet från flertalet olika event. All vår personal behärskar svenska och engelska, många har också ytterligare språkkunskaper.

 • Servicecenter

  Servicecenter

  Våra servicecenter finns till för att hjälpa dig.

  Här kan du och utställarna få hjälp med allt från kopiering till extrabeställningar av Eventservice utbud. Saknas pappersmuggar till kaffet, servetter, anteckningsblock eller en skarvsladd? Då är vår shop i Servicecenter din räddare i nöden.