Idol Andrea Björsell

Lokaler för glittriga tv-galor

Direktsända tv-produktioner är inget nytt för Stockholmsmässan och genom åren har allt från Melodifestivalen till välgörenhetsgalor sänts från våra lokaler. Smick Hall-Hardgrave är produktionsledare och har varit i kontakt med Stockholmsmässan i samband med sändningarna av tevepriset Kristallen de senaste fyra åren och nu senast Idols fredagsfinaler.


Vilka krav ställer den här typen av produktion på lokalerna?
– När vi letar lokal är en avgörande faktor att det överhuvudtaget finns plats och förutsättningar för en produktion. Vi tittar på saker som till exempel takhöjd och upphängningsmöjligheter. Sedan tittar vi på om vi kan få in dekor, ljud och ljus på ett vettigt sätt och slutligen tittar vi på biytor för loger och produktionskontor.

Hur kommer det sig att Idol valde Stockholmsmässan för sina fredagsfinaler?
– När produktionsbolaget letade lokaler för Idol rekommenderade jag mässan eftersom jag hade bra erfarenheter från Kristallen. De fick en visning av lokalerna och valet föll till slut på Stockholmsmässan.

Hur har det fungerat?
– Det har fungerat jättebra. Vi fick till det bra med till en egen ingång till Idol och vi har fått positiv respons från publiken. Sponsorerna fick en bra yta som de var jättenöjda med och samarbetet med Stockholmsmässan har fungerat väldigt bra.