Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

Stockholmsmässan

Kristallengala med gourmetmat

1 900 sittande gäster som serveras en varm trerättersmiddag i Nobelklass – samtidigt. En mängd artister och sex programledare med specifika krav och önskemål, som alla behöver egna utrymmen backstage. Kristallen är inget litet projekt. När tv-galan firade tioårsjubileum såg hundratals servitörer, kockar, servicepersonal och tekniker till att allt klaffade perfekt på Stockholmsmässan.

 – Vi har jobbat med Kristallen sedan årsskiftet, och aktivt sedan i maj. Det är många inblandade och det finns inga tidsmarginaler eftersom det är direktsändning. Allt ska ske på minuten. Redan i februari började vi planera maten. Den ska alltid vara exceptionell och den provsmakas och diskuteras i månader, säger Kristallens event manager Annika Linderoth.

Vad var kvällens höjdpunkt?

– Förutom maten – och att allt klaffade perfekt – får jag nog säga när Petra Mede hällde en hink isvatten över Jenny Strömstedt i en ice bucket challenge.

Se filmen från galan