service_pa_stockholmsmassan

Service på plats

I stort sett allt du kan tänkas behöva som utställare finns på plats. Oavsett om du vill ha hjälp med transporter, göra en tilläggsbeställning till montern eller äta en bit mat.

Servicecenter
Det är till Servicecenter du vänder dig så snart du behöver hjälp vid inflyttning, under pågående mässa eller vid utflyttning. På Servicecenter har du dessutom tillgång till datorer, kopiator, fax och butik.

Våra servicecenter hittar du en trappa upp i A-galleriet samt i C-hallens entré i de fall en mässa äger rum där. I augusti 2012 invigdes vårt tredje servicecenter vid Östra entrén. Öppettider för våra olika servicecenter hittar du under respektive event.

Mässhopen
När montern väl står på plats, kanske du upptäcker att något behöver ändras eller kompletteras. Då kan ett besök i Mässhopen vara räddningen.

Här finns en mängd praktiska artiklar som kan lösa det mesta; rengöringsmedel, glödlampor, förlängningssladdar, kaffe, muggar, tejp, snören med mera. Mässhopen hittar du tillsammans med Servicecenter en trappa upp i A-galleriet.

Lounge
Utställare och kongressarrangörer har tillgång till lounge och omklädningsrum med dusch och toaletter. Ingången hittar du under trappan som leder till restaurang The Parkside.
Loungens öppettider är från 30 minuter före mässans öppning till 30 minuter efter mässans stängning.

Övrig Service A-Ö

Catering
Smörgåsar, dryck och mycket mer kan beställas från Mässrestauranger AB. Tel. 08-727 72 40.

Förvaringsboxar
Förvaringsboxar hittar du i A-galleriet.

Garderober
Garderober finns vid entrétorget, i A och B-hallsgalleriet samt i C-hallen. Garderoben är avgiftsbelagd.

Godshantering
Läs mer här om godshantering.

Hissar
Hiss finns i A-galleriet, vid Östra entrén samt i B-hallen.

Kiosk
Pressbyrån finns i Entréhallen.

Kontanthantering
På Stockholmsmässan tar du som utställare själv hand om växling och annan hantering av kontanter. Uttagsautomater (bankomater) finns dels på entrétorget vid huvudentrén och dels vid östra entrén. Närmaste bankkontor (Nordea) finns på Johan Skyttes väg 192 i Älvsjö (på andra sidan järnvägen, cirka 7 minuters promenad från mässanläggningen). Kontoret har clearingnummer 3248 och bg-nummer 307-3061. Det finns tyvärr inget bankontor inne på mässområdet, ingen möjlighet att deponera kontanter och vi har inga växlingsmaskiner.

Vi rekommenderar dig som bedriver direktförsäljning på mässan att ansluta ert företag till något av de olika telefonbaserade system för kortbetalning som finns.

Kopiering
Kopiator finns på Servicecenter.

Leveransadress
Stockholmsmässan AB
Godsmottagning
Kongress / konferens / mässans namn
Utställare
Lokalnr. / monternr.
Parkeringsvägen 10
125 30 Älvsjö

(Postadress för brevförsändelser: 125 80 Stockholm)

Mötesrum
Mindre mötesrum finns att hyra en trappa upp i A-galleriet. Kontakta Kongress och Guest Event för mer information och bokning på tel 08-749 42 25. Det är också möjligt att boka kontorslokaler på våning 1 i A-galleriet. För bokning av kontorslokaler kontakta Servicecenter.

Nycklar
Nycklar till mötesrummen lämnas ut mot underskrift hos Servicecenter.

Parkering
Vi har sammanlagt 2 000 parkeringsplatser i vårt garage och på de öppna parkeringarna runt Stockholmsmässan. Utöver det har vi 700 parkeringsplatser på Älvsjö IP:s grusplaner (endast vid större mässor) och ytterligare cirka 300 platser i vårt närområde.
 
Avgift
Du betalar enklast med betalapparna Betala P, EasyPark, SMS Park eller Parkster. Områdeskoden anges tydligt vid respektive parkeringsområde. Ladda ner appen Betala P här 
- I garaget kostar det 60 kr/timme eller 170 kr/dag
- Utomhus kostar det 50 kr/timme eller 150 kr/dag
 
Förutom ovanstående avgift kan även en transaktionsavgift tillkomma beroende på vilken app och avtal du har. Våra betalautomater tar även kort.
 
Parkering för personer med parkeringstillstånd för rörelsehindrade
Vi har cirka 25 parkeringsplatser reserverade för dig som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Du hittar dessa platser i garaget vid P1, utanför hotellet Scandic Talk och vid östra entrén. Självklart gäller parkeringstillståndet även övriga parkeringsplatser. Har du ett sådant tillstånd är parkeringen avgiftsfri.
 
Här kan du ladda elbilen
Stockholm Parkering har 8 publika laddplatser för elbilar vid Älvsjö idrottsplats infartsparkering, cirka 450 meter från Stockholmsmässans västra entré. Laddningen är kostnadsfri, du betalar enbart ordinarie parkeringstaxa. Den el som Stockholm Parkering har i sina laddplatser är märkt med bra miljöval och kommer från förnybara källor. Läs mer här
 
Pendeltåg
Pendeltåg till och från Stockholms Centralstation går 8-12 gånger per timme. Resan tar ungefär tio minuter. Biljetter till SLs tåg och bussar kan du köpa på Stockholmsmässan via en biljettautomat vid huvudentrén.
 
Restauranger
Det finns 12 restauranger att välja bland på Stockholmsmässan. Läs mer här
 
Rökning
Det är rökfritt på Stockholmsmässan.
 
Sjukrum
Vårt sjukrum ligger mellan A och B-galleriet, bakom Pressbyrån.
 
Skötrum
Skötrum finns i anläggningen. Däremot har Stockholmsmässan inget amningsrum.
 
Toalett
Toaletter finns runt om i anläggningen och är tydligt markerade. Toaletter för rörelsehindrade finns vid entréerna, i mässhallarna och gallerierna. Rullstolar finns att låna i Informationen mot deposition, går ej att förbokas.
 
Trafikinformation SJ
Telefon: 0771 75 75 75
www.sj.se
 
Trafikinformation SL (bussar, tunnelbana, tvärbana, pendeltåg)
Telefon: 08 600 10 00
www.sl.se
 
Återvinning
Stockholmsmässan källsorterar och arbetar efter dokumenterad hållbarhetspolicy.