stockholmsmässan huvudentre

Sustainable Meet Stockholm

Sustainable Meet Stockholm och Stockholmsmässan har nyligen påbörjat ett samarbete för att sätta staden på kartan som den självklara destinationen för hållbara möten

Stockholmsmässan är en aktiv partner i samverkan- och marknadsföringsprojektet Sustainable Meet Stockholm som arbetar med att lyfta Stockholm som en hållbar mötesdestination. Som Nordens största mötesplats vill Stockholmsmässan ligga i framkant och bidra till en mer hållbar mötesbransch och en del i arbetet är att samverka med hela mötesbranschen för att stärka Stockholm som en hållbar mötesdestination.

Stockholm har ett gott rykte och anses ligga i framkant kring miljö- och hållbarhetsfrågor. Men det goda arbetet speglas inte alltid i internationella rankningar. Det vill Sustainable Meet Stockholm ändra på. Målet med projektet är att sätta Stockholm på kartan som den självklara destinationen för hållbara möten och events.

– Som Nordens största mötesplats vill vi ligga i framkant och bidra till en mer hållbar mötesbransch. I vår nya företagsstrategi som ligger till grund för 2023–2025 har hållbarhetsfrågor en än mer tydlig plats än tidigare. Genom samarbeten kommer vi tillsammans att skapa en hållbar mötesbransch och stärka Stockholm både internationellt och nationellt som en hållbar mötesdestination, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

Stockholm – en hållbar mötesdestination
Syftet är att samla besöksnäringen kring en gemensam kommunikation och plattform för att tillsammans lyfta och positionera Stockholm som en hållbar mötesdestination på den internationella och nationella marknaden samt göra Stockholm till det självklara valet för hållbara möten. Idéen är att arbeta tillsammans för att bättre synliggöra alternativ för kunden och på så sätt stärka den egna affären.

Det är ett privat initiativ och drivs av besöksnäringen med Visit Stockholm som strategisk partner. Tillsammans med många kvalitativa och engagerade partners fortsätter Sustainable Meet Stockholm att långsiktig samverka för att skapa en stark och hållbar mötesindustri.


Läs mer om samarbetet r