underbar jonas bohlin ingridsdotter stockholm furniture fair

Underbar och återvinningsbar

Under Stockholm Furniture Fair skapade den svenska designern och inredningsarkitekten Jonas Bohlin baren Underbar tillsammans med Christine Ingridsdotter. Alla möbler i baren var svensktillverkade och formgivna av JonasBaren tillverkades av noga utvalda komponenter och tanken med hela baren var att allt material skulle kunna återanvändas efter mässans slut samt att alla de resurser som användes till baren skulle ha ett syfte. 

Stockholm Furniture Fair 2023 är avslutad och nu återvinns materialet i hela baren - förutom ett par rosor. Mässrestauranger köper och tar över bardisken. Hovmästarpulpeten och bänkar får också leva vidare i en av restaurangerna i anslutning till hall A här på Stockholmsmässan. De möbler, inredningsdetaljer och lampor, däribland ledskylten, som fanns i baren kommer leva vidare efter mässans slut och användas i andra barer och restauranger, bland annat i en snart nyöppnad restaurang i Stockholm city. Skjortorna och rundstavarna som skjortorna hänger på tar kreatören med sig. 

Även pilmattorna behåller Stockholmsmässan för att återanvända under Nordiska trädgårdar. Övriga delar som hyrmatta, rör, vajer, skenor och belysning kommer att återanvändas under våren i olika sammanhang.

Läs mer om samarbetet under Stockholm Furniture Fair här
Läs mer om baren i designmagasinet Deezen här