Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

Pressmeddelande

Kända matprofiler på Sthlm Food & Wines scener

Nästa fredag, 9 november, går startskottet för årets Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan. Under tre dagar kommer besökarna att erbjudas spännande provsmakningar av mat, vin och övrig dryck. Dessutom finns många av Sveriges mest framstående mat- och dryckesprofiler på plats.

Några av scenhöjdpunkterna på Sthlm Food & Wine: 

Frida Ronge – mästare på asiatiska smaker
Frida Ronge är köksmästare och kreativ ledare för restaurang Tak och Unn i Stockholm. På Allt om Mat:s scen kommer hon att bjuda besökarna på asiatiska smaker. Maten serveras också i Allt om Mat:s pop up-restaurang. (9 november, 14.20–14.45, Allt om mat-scenen)

Det veganska köket med Mattias

Mattias Kristiansson är en av Sveriges största vegoprofiler och grundare av tidningen VEGO. Nu är han aktuell med sin egen matbibel ”Det veganska köket. 1700 recept från växtriket”. (10 november, 12.15–12.45, SMAK-scenen)

Zeina bjuder på läckerheter från Mellanöstern
Zeina Mourtada (Zeinas Kitchen) känd matbloggare, tv-kock och kokboksförfattare lagar recept från Mellanöstern. Kom och smaka på Kisir, turkisk bulgursallad med granatäppelsirap. (10 november, 17.15–17.45, Allt om Mat-scenen)

Tommy Myllymäki lagar höstens godaste soppa
Kocken och kokboksförfattaren Tommy Myllymäki lagar och bjuder på fänkål- och musselsoppa ur nya boken ”Soppa, potage & buljong”. (9 november, 14.00–15.30, Allt om mat-scenen)

Tareq Taylor inspirerar till enkel middagsmat
Här visar Tareq Taylor hur du lagar middagsmat på enklaste vis genom att laga all mat på en plåt. Upplägget fungerar dessutom lika bra vardag som fest. Rätterna präglas av Tareqs sunda och smakrika måltidstänk: bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras med kryddor från hela världen och blir till läckra middagar. (11 november, 13.30–14.00, Food & Wine-scenen)

Träffa Sveriges främsta matbloggare
På Sthlm Food & Wine samlas flera av våra största matbloggare och bjuder på god mat och inspiration. Här träffar besökarna bland andra, Gustav Johansson @jävligtgott, Julia Tuvesson @tuvessonskan och Fanny Lindkvist @lesscarbs (Matbloggarna, C15:39)

Aktiviteter och inspiration med köket.se och Bonnier Fakta
I år intar köket.se och Bonnier Fakta Sthlm Food & Wine. På plats i montern finns matprofiler som Paolo Roberto, Per Morberg, My Feldt och Sveriges mästerkocksvinnare 2018, Erik Hammar, som alla kommer att inspirera, bjuda på smakprover och signera sina kokböcker. (C12:51)

Sthlm Food & Wine är Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck. Här samlas cirka 200 utställare och över 35 000 besökare. 
Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här: www.sthlmfoodandwine.se
Sthlm Food & Wine äger rum 9-11 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan. Läs mer: www.alltforhalsan.se

 

För mer information, kontakta:
Åsa Bard Talborn, operativ projektledare, asa.bard-talborn@stockholmsmassan.se, 08-749 43 49

Carolina Ekman, pressansvarig, carolina.ekman@stockholmsmassan.se, 070-789 41 35