Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för statistik och för att visa skräddarsydda annonser. Genom din användning av webbplatsen godkänner du att vi använder dessa cookies. Läs mer i vår cookiepolicy »

Pressmeddelande

Många spännande aktiviteter på Sthlm Food & Wine

Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt – inslag på Sthlm Food & Wine. Årets upplaga av Kockarnas Krog görs i samarbete med Sveriges bästa museirestauranger som drivs av välkända kockprofiler. Sthlm Food & Wine, som arrangeras på Stockholmsmässan 9-11 november, är Nordens största mat- och dryckesevent.

I år tas Kockarnas Krog över av några av Sveriges absoluta stjärnkockar - Paul Svensson, Malin Söderström, Petter Nilsson, Pontus Frithiof och Fredrik Eriksson. De är alla kreativa chefer för var sin museirestaurang och kommer att komponera en rätt var till den unika Kockarnas Krog-menyn. Kockarnas Krog erbjuder en exklusiv upplevelse i form av en pop up-restaurang som bara kan besökas under Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan 9-11 november. Bokningar görs lättast via Bookatable.

Malin Söderström, en av kockarna som sprider stjärnglans över Kockaras Krog, står bakom Moderna Museets restaurang och tilldelades nyligen en utmärkelse av White Guide för sin ”långtida betydelsefulla gastronomiska gärning”.

Har du varit med på Kockarnas krog tidigare?
– Ja en gång för flera år sedan. Det var kul att träffa gäster som kanske inte vanligtvis besöker oss, och jag minns att den gemensamma nämnaren var att alla var otroligt matintresserade.

Vad kommer du att bjuda på?
– En ljummen sallad med rostad rosenkål, stekt ostronskivling och friterad tofu från Vallentuna. Det som gör den extra god är en chillidressing med lite sting. Det är en rätt som går i linje med vad vi vanligtvis bjuder på här på Moderna Museet; vi alltid jobbar efter säsong och mycket med lokal- och svenskproducerade råvaror.

Är Sthlm Food & Wine ett bra skyltfönster för er?
– Absolut! Det vore kul om det kommer gäster som inte besökt oss tidigare och som tänker ”dit vill jag gå”.

Varför tror du så många museer har stjärnkockar som driver deras restauranger?
– Jag tycker inte att det är så konstigt eftersom Sverige under en lång tid har genomgått en slags matrevolution, med allt mer medvetna och intresserade konsumenter. Och museibesökare är kanske lite extra vetgiriga och pålästa. Alla olika aspekter av ett museibesök bidrar såklart till helhetsupplevelsen. Men visst, Sverige ligger nog lite i framkant vad gäller museirestauranger.

Här är alla deltagande kockar på Kockarnas Krog:

Fredrik Eriksson, Nationalmuseum, som är teamleder för Kockarnas Krog

Petter Nilsson, Spritmuseum

Paul Svensson & Elvira Lindqvist, Fotografiska

Malin Söderström, Moderna Museet

Pontus Frithiof & Alexander Genberg, Tekniska Museet

 

Sthlm Food & Wine

Sthlm Food & Wine är Nordens största mat- och dryckesevent. Här finns många av Sveriges mest framstående kockar och matprofiler på plats och det erbjuds spännande provsmakningar av mat, vin och annan dryck. Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här.

 

Sthlm Food & Wine äger rum 9-11 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan. Läs mer: www.alltforhalsan.se

 

För mer information, kontakta:
Åsa Bard Talborn, operativ projektledare, asa.bard-talborn@stockholmsmassan.se, 08-749 43 49
Pär Jonasson, pressansvarig, par.jonasson@stockholmsmassan.se, 070-486 90 34

Carolina Ekman, pressansvarig, carolina.ekman@stockholmsmassan.se, 070-789 41 35