Pressmeddelande

Nytänk för byggsektorn fyller Nordbyggs innovationsarena

Arbetet med Nordbygg 2020 pågår för fullt. Försäljningen av den utställaryta som återstår bedrivs samtidigt som det övriga mässinnehållet tar form. Allt för att besökare och utställare ska få ut mesta möjliga nytta.

– Vår ambition är som alltid att erbjuda alla besökare och utställare en riktigt bra upplevelse med inspiration, ny kunskap och positiva möten, säger Peter Söderberg, Projektchef Nordbygg. Och för att nå dit jobbar vi nu med att skapa en riktigt intressant helhetsupplevelse.

Mycket av det som nu händer inom samhällsbyggnadssektorn handlar om innovation. Just den delen uppskattades också av besökare på senaste Nordbygg. Därför arbetar mässteamet med att utveckla det innehållet ytterligare för att fylla en innovationsarena med ett konkret innehåll. Bland annat kommer flera spännande start-ups att presentera nytänk för samhällsbyggnadsbranschen i form av produkter och tjänster.

Nya inslag och välkända

Bland övriga inslag som nu tar form kan nämnas en samlad presentation av aktuell prisvinnande arkitektur, där byggnadsmaterial som glas, stål, betong, trä och puts står i centrum.

– Beställarledet är en viktig besökargrupp som vi vill erbjuda ett bra utbud med inspiration och kunskap. För att uppnå det har Nordbygg tagit hjälp av Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB, som har mycket stor erfarenhet av området, säger Peter Söderberg.

Återkommer gör ”Bilar som jobbar” och arkitekttävlingen ”Nya ögon på” som denna gång genomförs i ett samarbete med Byggkeramikrådet.

– Utöver arbetet med Nordbyggs innehåll är vi nu inne i slutfasen av försäljningsarbetet. I dagarna tecknade vi avtal med utställare nummer sexhundra och merparten, omkring 85 procent av ytan, är nu bokad. Därför är det hög tid att slå till om man vill försäkra sig om en plats, uppmanar Peter Söderberg.

För mer information kontakta:

Peter Söderberg,Nordbyggs projektchef
peter.soderberg@stockholmsmassan.se
Tel.08-749 43 93