Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer i vår cookiepolicy »

Premiär för galacocktail och prisutdelning med The Collector´s Awards på Antikmässan

I fredags kväll hade Antikmässan för första gången en stor galacocktail för såväl besökare som branschfolk på Stockholmsmässan. Där minglade besökare, antikhandlare, samlare och experter samtidigt som årets vinnare av The Collector´s Awards offentliggjordes. Konferencier var Peder Lamm.

Pristagarna i kategorierna Årets antikaffär, Årets samlare och Årets nydanare blev Knutssons Antik & Konsthandel, Grödinge Antik & Design med Johan Helmersson och Peter Norén samt Bakluckeloppisar av arrangören Stockholmsmarknader.

Tidigare i veckan utsågs Årets dyrgrip, en barnstol i form av baljfåtölj av Ephraim Ståhl 1804 för prinsessan Sophie Wilhelmina från Johan Sjösten Antikhandel, samt priset för Bästa monter som gick till Thunér Antikhandel.

Juryns motiveringar;

Årets antikaffär
En affär som genom sin presentation, sitt sortiment, sin verksamhet, innehavarens kunskap eller affärens service är något utöver det vanliga.” Vinnare 2015: Knutssons Antik & Konsthandel

Årets samlare
”En person som stått för något speciellt i sitt samlande av konst, antikviteter, design eller vintageföremål.” Vinnare 2015: Grödinge Antik & Design med Johan Helmersson och Peter Norén.

Årets nydanare
”En person eller ett företag som genom sina insatser på senare tid har tillfört konst- eller antikmarknaden något alldeles speciellt eller nydanande.” Vinnare 2015: Bakluckeloppisar av arrangören Stockholmsmarknader.

Årets dyrgrip
”En antikvitet eller ett konstföremål av osedvanlig dignitet. Det är av en sådan kvalitet och sällsynthet att det kan utnämnas till årets dyrgrip.” Vinnare 2015: En barnstol i form av baljfåtölj av Ephraim Ståhl 1804 för prinsessan Sophie Wilhelmina från Johan Sjösten Antikhandel.

Bästa monter

En självsäker, rak och tydlig monter där klassiska antikviteter kommer till sin rätt i en genialiskt enkel form. Här får starka personligheter tala för sig själva, och därmed nå fram till framtidens publik.” Vinnare 2015: Thunér Antikhandel.

För mer information kontakta:
Göran Ekberg, projektchef för Antikmässan, 08-749 43 06, goran.ekberg@stockholmsmassan.se

Catarina Oscarsson, pressansvarig Stockholmsmässan, 08-749 43 66, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se