Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies här

Hur ska unga ha råd att köpa bostad?

”Det är omöjligt att köpa bostad”. Hur många har inte hört unga säga det de senaste åren? Ganska många, för att inte säga alla. Det är en av de stora frågorna som kommer att diskuteras och ventileras under Bostadsrättens dag 14 oktober på Hem, Villa & Bostadsrätt.

Alf Karlsson (MP), statssekreterare hos bostads- och digitaliseringsministern Peter Eriksson (MP), är med i en paneldiskussion för att prata om det stora och växande problemet med att unga har enormt svårt att ta sig in på bostadsmarknaden.

- I takt med krav på kontantinsats och amortering har det blivit ännu svårare för unga. Det finns en rad olika förslag på hur detta ska förbättras och det är något som kommer att lyftas på Bostadsrättens dag, säger Ulrika Blomqvist som är vd för Bostadsrätterna.

Samtidigt som svårigheterna att ta sig in på bostadsmarknaden ökar väljer fler att bo i andra hand. Frågor kring det är bland det vanligaste som Bostadsrätternas representanter får svara på under deras medverkan på Hem, Villa & Bostadsrätt.

- Vi informerar om de lagar och regler som finns för dem som vill hyra ut, men visar också på möjligheterna som finns för de olika föreningarna att sätta upp egna regelverk, säger Ulrika.

För dem som redan bor i en bostadsrätt är ombyggnation ett kärt ämne och hur deras bostadsrättsförening och styrelse ställer sig kring det.

- På mässan möter vi en rad olika människor. Allt från styrelser, vanliga ägare av bostadsrätter men också många som är intresserade av den här boendeformen. Det är en otroligt bra möjlighet för oss informera och vara tillgängliga för frågor, säger Ulrika Blomqvist.

Bostadsrättens dag arrangeras för tredje gången i samband med Hem, Villa & Bostadsrätt. Den här gången är det 14 oktober som gäller. Hela mässan pågår 12-15 oktober på Stockholmsmässan tillsammans med Bak- & Chokladfestivalen.

Tid och plats för seminariet om ”Hur ska unga ha råd att köpa bostad?” hittar du här.

För mer information, besök www.hemochvilla.se, eller kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Hem, Villa & Bostadsrätt
goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06

Liisa Aus, pressansvarig Stockholmsmässan
liisa.aus@stockholmsmassan.se, 08-749 41 53