Pressmeddelande

Christian Clemens blir ny vd för Stockholmsmässan

Christian Clemens blir ny vd för Stockholmsmässan. Christian Clemens kommer närmast från en position som vd för flygbolaget BRA, Braathens Regional Airlines. Han tillträder posten i januari 2020.

Stockholmsmässan, Nordens största mäss- och kongressanläggning, ägs sedan 1964 av Stockholms Handelskammare och Stockholms stad. Tack vare den stora mängden nationella och internationella mässor, kongresser och företagsevent är Stockholmsmässan en viktig del av huvudstadens besöksnäring.

 

– Genom rekryteringen av Christian Clemens stärker Stockholmsmässan sin förmåga att utveckla nya affärsmodeller. Nu kan Stockholmsmässan möta framtiden med en vd som möjliggör att mötesplatsen befäster sin ställning som Nordens viktigaste, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad och styrelseordförande för Stockholmsmässan.

 

Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare och vice ordförande för Stockholmsmässan, är glad över rekryteringen:
– Stockholmsmässan spelar en viktig roll för regionens näringsliv och attraktivitet. Marknaden för mässor och möten förändras mycket snabbt på grund av megatrender som digitalisering. Därför har det varit mycket viktigt för oss att rekrytera en vd med förmåga att utveckla bolaget för en ny framtid. Christian kommer med sin tunga affärsmässiga erfarenhet från resebranschen kunna utveckla Stockholmsmässans roll som ledande mötesaktör och magnet för såväl företagsutställare som besökare.

 

Christian Clemens kommer närmast från rollen som vd för flygbolaget BRA. Han har tidigare varit vd för TUI i Norden, TUI i Tyskland samt vd inom Ving Gruppen. Christian Clemens tillträder sin nya roll som vd för Stockholmsmässan 7 januari 2020.

 

– Stockholmsmässan är en oerhört intressant, spännande och mångfacetterad verksamhet med stor betydelse för huvudstadsregionens attraktionskraft gentemot besökare och företag. Det ska bli väldigt roligt att komma igång med arbetet, säger Christian Clemens.

– Jag hoppas och tror att mina tidigare branscherfarenheter från att sälja mässresor, utveckla affärsmöjligheter och att digitalisera med fokus på kunden kan komma till användning för Stockholmsmässans fortsatta utveckling.

 

Mathias Lindroth, CFO på Stockholmsmässan, kvarstår som tf vd fram till 7 januari 2020 då Christian Clemens börjar.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Carolina Ekman, Pressansvarig Stockholmsmässan, 070-789 41 35

Caroline Cederquist, Presschef hos Anna König Jerlmyr, 08-122 91 97

Robert Östholm, kommunikationschef Stockholms Handelskammare, 070-552 65 79