Pressmeddelande

Nu drar Stockholm Design Week igång

Måndag den 8 februari är startskottet för Stockholm Design Week. I år blir det i en annorlunda form med designaktiviteter på stan som blandas med nya digitala initiativ som gör det möjligt att ta del av det som händer hemifrån. Stockholm Furniture & Light Fair City & Digital Edition består dels av öppna showrooms runt om i stan där utställare som vanligtvis deltar på den fysiska mässan nu visar upp sina showrooms, dels av digitala plattformar för Greenhouse, Stockholm Design & Architecture Talks och WorkSpace Sweden. Några höjdpunkter under veckan är utdelningen av årets Born Classic-pris, utställningar som Missichiefs Take Over, Ung Svensk Form på Kulturhuset, Takeaway shop på Galleri Duerr och web-portofolion för Greenhouse.

Aktiviteter under Stockholm Design Week 8-14 februari
Under parollen Stockholm Design Week visas en rad designutställningar. På Missichiefs Take Over visar åtta kvinnliga designers upp en limiterad upplaga av möbler och designade föremål av Sara Szyber, Lotta Lampa, Monica Förster, Färg & Blanche, Kajsa Willner, Isa Andersson, Frida Fjellman och Maja Michaelsdotter Ericsson och en Takeway pop-upmarket med konst, konsthantverk och design på Galleri Duerr samt UNG Svensk Form på Kulturhuset och formgivaren Marie-Louise Hellgrens skyltfönster på NK med många fler. Mer om det som händer under Stockholm Design Week finns här.

Greenhouse
Greenhouse är vanligtvis en utställning på Stockholm Furniture & Light Fair där oetablerade formgivare och designer från hela världen visar upp sina alster. I år blir det en web-portofolio där 13 formgivare och 14 designskolor från Sverige och övriga världen visar upp sina arbeten och produkter. Den 8 februari klockan 10.00 öppnar www.greenhousedesign.se. På stan kommer ett mini-Greenhouse i superellipsen på Sergels torg med designhögskolorna Beckmans, Malmstens och Konstfack att visa upp verk.

Stockholm Design & Architecture Talks 10–11 februari
Årets upplaga av Stockholm Design & Architecture Talks är helt digital. SD&AT är ett internationellt forum för skandinavisk design, arkitektur och samhällsbyggnad där ett stort antal internationella och svenska specialister medverkar med föredrag och i paneldebatter. Programmet finns här.

Born Classic – morgondagens designklassiker 11 februari
Designpriset Born Classic är ett samarbete med Bukowskis och Stockholm Furniture & Light Fair och som årligen delas ut till en ny produkt som har kvaliteter att bli en framtida designklassiker. Måndag den 8 februari presenteras de nominerade och torsdag den 11 februari meddelas Born Classic 2021 vinnaren. Mer information om priset och juryn finns här.

Digital konferens om framtidens arbetsplatser – WorkSpace Sweden 9–10 februari

WorkSpace Sweden är en digital tvådagarskonferens om arbetsplatsförändring och utveckling av lärmiljöer. I seminarieprogrammet medverkar några av de främsta experterna och diskuterar morgondagens digitala och fysiska kontorslösningar och lärmiljöer. Programmet finns här.

Digital presskonferens den 8 februari klockan 10.00 – ackreditering
Stockholm Furniture & Light Fair City & Digital Edition öppnas upp med en digital presskonferens på måndag klockan 10.00. Presskonferensen leds av Sanna Gebeyehu, Concept & Product Owner Stockholm Furniture & Light Fair, och journalisten och programledaren Mark Isitt. Under presskonferensen görs nedslag ute på stan hos både formgivare och producenter, bland annat besöks Blå Station, Flokk, Aritco, Spotify, Monica Förster Design Studio, Form Us With Love och Misschiefs Take Over.

Om du inte redan ackrediterat dig till presskonferensen gör det senast söndag den 7 feb här.

Pressinformation, för att delta i WorkSpaceSweden eller SDAT, kontakta
Carolina Ekman, carolina.ekman@stockholmsmassan.se, 070 789 41 35
Catarina Oscarsson, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se 070789 43 66