Maria Stridh, vd på Mässrestauranger: Årets Hållbara Eldsjäl 2018

Årets Hållbara restauranger korades på Nätverket Hållbara Restaurangers 5-års jubileum den 25 september 2018. Totalt belönades fem vinnare i fem olika kategorier för det hållbarhetsarbete de gör i sina restauranger. Priset för Årets Hållbara Eldsjäl 2018 gick till Maria Stridh, vd på Mässrestauranger, med motiveringen;

”Alla restaurangerna i kedjan arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna och är antingen Svanenmärkta eller KRAV-certifierade. Maria vill att alla enheterna är helt transparent mot sina kunder och ser hållbarhet som en resa där man är öppen med hur långt man har kommit på vägen. Som den först restauratören att gå med i nätverket, har hon lagt både tid, pengar och stort engagemang på att hjälpa till att bygga upp Hållbara Restauranger. Utan Maria hade nätverket inte blivit till.”

Mässrestauranger har varit restauratör på Stockholmsmässan sedan starten i slutet av 60-talet. Idag driver de tio fasta restauranger och ett antal extracaféer under mässor och andra arrangemang. Hållbarhetsarbetet är en central del av företaget och hela verksamheten på Stockholmsmässan är KRAV-certifierad.